Internetbaserad kurs i förbättringskunskap

| |

Precis som för alla andra medarbetare i hälso- och sjukvården är även dietistens uppgift att bidra till att förbättra vården. Kanske funderar du på hur det arbetet ska genomföras på bästa sätt? Nu har du en unik chans att lära dig mer om detta.

Den 14 september startar en internetbaserad kurs  (s k MOOC – Massive Online Open Course) i förbättringskunskap (Healthcare Improvement). Kursens arrangeras i samarbete mellan Jönköping Academy, Qulturum och NHS i Storbritannien. Den hålls på engelska och är kostnadsfri. Läs mer om kursen nedan och klicka vidare på länken för anmälan.

Kursen heter Improvement FUNdamentals och innehåller fyra delar med grunderna i förbättringskunskap. Delarna läggs ut en i taget under hösten med start den 14 september. Du kan gå igenom delarna när det passar dig.

Det är mest korta inspelade föredrag på video, artiklar, quiz och för den som vill tips på extra läsning. Allra bäst är det om du samtidigt har något förbättringsarbete på G. Då kan du få stöd och hjälp att diskutera detta med andra i vårt diskussionsforum eller på twitter.

Detta är en så kallad MOOC, en Massive Open Online Course på nätet för medarbetare i vård och omsorg, studenter och andra intresserade. Du kan delta i var du än befinner dig, på arbetet, hemma eller på tåget. Den som vill följa kursen behöver nog sätta av 3-4 timmar studietid per del. Därefter kan du, om du vill, ansöka om ett certifikat som visar att du genomfört utbildningen.

För att göra lärandet mer lekfullt är kursen uppbyggd som en skattjakt, en geocaching. Du har en karta och följer länkar och ledtrådar för att ta dig genom de kursmoment som du är intresserad av.

Inga förkunskaper krävs, det enda som behövs för att delta är en

internetuppkoppling och ett intresse för förbättringsarbete inom vård och omsorg. Kursen ges på engelska.

Vill du veta mer? Gå till www.nhsiq.nhs.uk/improvementfundamentals.

Besök gärna även https://plus.rjl.se/forbattringskunskap

Föregående

Forskningsstudie visar lovande resultat för ny behandling av typ 1-diabetes

Kvinnliga dataspelare ny riskgrupp för övervikt

Nästa