Vanliga frågor Q & A

Här nedan har vi sammanställt svar på de frågor som vi fått eller kan förväntas få rörande Dietisten.

Varför Dietisten?

Avsikten med tidskriften var att ta fram en helt oberoende tidskrift, utan politisk, organisatorisk eller annan styrande tillhörighet. En tidskrift inom kost, nutrition och hälsa som kan förhålla sig konsekvensneutral till de nyheter och den information som bedöms viktig att presentera för Dietistens läsare.

Vem står bakom Dietisten?

För att kunna tillhandahålla en obunden tidskrift utan intressepåverkan, är det redaktionen (redaktörer och redaktionsråd) som gemensamt men suveränt, beslutar vad som skall behandlas och publiceras. För den löpande produktionen står det  förlaget/mediaföretaget STODAB.

Det står att tidningen är kostnadsfri. Vid eventuell övergång till avgift hur kommer detta att ske?

Det finns ingen avsikt att ta ut en avgift för tidningen. Ambitionen är att kunna tillhandahålla Dietisten helt kostnadsfritt. Prenumerationen fortsätter löpande förutsatt att du inte avslutar prenumerationen.  Skulle vi mot förmodan ställas inför behovet att ta ut en avgift kommer du få information att ta ställning till i god tid. Debitering sker aldrig i efterhand. Här anmäler du dig som (kostnadsfri) prenumerant.

Har du fått ett nummer av Dietisten?

Då Dietisten fått ett sådant positivt genomslag, har redaktionen beslutat att låta alla dietister som ännu inte gjort någon bekantskap med tidskriften att få ett nummer för att själv kunna avgöra huruvida man fortsättningsvis vill ta del av den. Om du önskar fortsätta få aktuell information om kost, nutrition och hälsa är du välkommen att anmäla dig för en kostnadsfri prenumeration.

Hur behandlas mina personuppgifter som prenumerant på Dietisten?

De personuppgifter som du skickar till oss genom din prenumerationsbeställning, dvs namn, adress och e-postadress, används för att kunna leverera din prenumeration. Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla hanteringen av din prenumeration. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dessa uppgifter till eventuella intressenter eller andra utomstående. För mer information se vår integritetspolicy!

Jag vill kunna läsa tidskriften digitalt. Hur gör jag?

Som prenumerant kan du läsa tidskriften på webben eller i en app som du laddat ner till din mobila enhet.
Länk till digitala publikationer på webben.
Länk till appen för nedladdning i App Store för iPhone och iPad alternativt Google Play för Android enheter.

För att kunna läsa de digitala utgåvorna på webben eller i appen behöver du vara inloggad, så du behöver initialt skapa ett digitalt konto, läs hur du gör HÄR.

Finns inget medlemskap eller prenumeration kopplat till ditt tidskriftsnummer, kan du enkelt starta en prenumeration!

Vad är Dietistens förhållande till Dietistaktuellt?

Dietistaktuellt har fram till nummer 6.19 producerats av STODAB. Dietistaktuellts utgivningsbevis tillhör Dietisternas Riksförbund och har inget samröre med Dietisten som alltså är en obunden tidskrift.

 

Saknar du svar på din fråga?

Kontakta oss gärna med din fråga, så besvarar vi dig så fort vi kan.