Vanliga frågor Q & A

Här nedan har vi sammanställt svar på de frågor som vi fått eller kan förväntas få rörande Dietisten.

Varför Dietisten?

Avsikten med tidskriften var att ta fram en helt oberoende tidskrift, utan politisk, organisatorisk eller annan styrande tillhörighet. En tidskrift inom kost, nutrition och hälsa som kan förhålla sig konsekvensneutral till de nyheter och den information som bedöms viktig att presentera för Dietistens läsare.

Vem står bakom Dietisten?

För att kunna tillhandahålla en obunden tidskrift utan intressepåverkan, är det redaktionen (redaktörer och redaktionsråd) som gemensamt men suveränt, beslutar vad som skall behandlas och publiceras. För den löpande produktionen står det lilla förlaget/mediaföretaget STODAB.

Vad är Dietistens förhållande till Dietistaktuellt?

Dietistaktuellt har fram till nummer 6.19 producerats av STODAB. Dietistaktuellts utgivningsbevis tillhör Dietisternas Riksförbund och har inget samröre med Dietisten som alltså är en obunden tidskrift.

Svar på frågor till dig som medlem i DRF

Varför kan tidigare utgåvor av Dietistaktuellt läsas via Dietistens app?

Den digitala produktionen av Dietistaktuellt har varit en kostnadsfri service som STODAB tillhandahållit läsarna, utanför produktionsavtal med DRF. DRF har emellertid givit uttryck för att man önskar att dessa digitala utgåvor framgent skall vara tillgängliggjorda för läsarna. En uppfattning som delas av STODAB. En modern lösningen på digital läsning med tillhörande funktioner görs i en app, väl avpassad för att enkelt och kostnadsfritt tillhandahålla tidigare utgåvor av Dietistaktuellt för DRF:s medlemmar samt prenumeranter.

Men varför heter appen, Dietisten?

Det är en app för i första hand dietister, vilket namn är då bättre än Dietisten? Vidare kommer du att kunna läsa Dietisten digitalt via appen.

Måste jag prenumerera på Dietisten för att kunna läsa Dietistaktuellt i appen?

Nej det stämmer inte. Som medlem i DRF har du full tillgång och möjlighet att läsa de digitala utgåvorna av Dietistaktuellt i appen.

Kan jag läsa tidigare nummer på Dietistaktuellts hemsida som tidigare?

Det är fullt möjligt. Tidigare utgåvor publiceras nu successivt på dietistaktuellt.com

Jag har som medlem i DRF aldrig betalat något för Dietistaktuellt. Måste jag betala för Dietisten?

Varken DRF eller förbundets medlemmar har betalat för att få Dietistaktuellt. Avsikten är att Dietisten skall tillhandahållas på samma sätt genom att du anmäler dig som (kostnadsfri) prenumerant.

Hur behandlas mina personuppgifter som prenumerant på Dietisten?

De personuppgifter som du skickar till oss genom din prenumerationsbeställning, dvs namn, adress och e-postadress, används för att kunna leverera din prenumeration. Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla hanteringen av din prenumeration. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dessa uppgifter till eventuella intressenter eller andra utomstående. DRF vet alltså inte om du är prenumerant eller inte.

Bland drygt 6.500 mottagare är din adress helt konfidentiell.

För mer information se vår integritetspolicy!

Digital läsning via Appen

Jag vill kunna läsa tidskriften digitalt. Hur gör jag?

Du kan antingen läsa tidskriften på webben eller i en app som du laddat ner till din mobila enhet.
Länk till digitala publikationer på webben.
Länk till appen för nedladdning i App Store för iPhone och iPad alternativt Google Play för Android enheter.

För att kunna läsa de digitala utgåvorna på webben eller i appen behöver du vara inloggad.
För att kunna logga in, så behöver du skapa ett konto med en e-postadress samt ett lösenord (minst 6 tecken långt).

Kontot ska därefter kopplas ihop med ditt tidskriftsnummer, som du hittar på baksidan av din fysiska tidskrift (där du även finner din adress).

Finns inget medlemskap eller prenumeration kopplat till ditt tidskriftsnummer, kan du snabbt och enkelt starta en prenumeration!

 

 

Saknar du svar på din fråga?

Kontakta oss gärna med din fråga, så besvarar vi dig så fort vi kan.