Välkommen på konferens om matallergi

| | ,

Swedish Nutrition Foundation (SNF) och matallergiprojektet Bra mat för alla bjuder in till konferens den 11 oktober i Stockholm. Konferensen samlar experter och aktörer inom samhällets sektorer från hela landet och diskuterar viktiga frågor relaterade till matallergi utifrån den senaste forskningen – från diagnostik och gränsvärden för allergener i livsmedel till nutrition och livskvalitet.
– Idag finns ingen botande behandling mot matallergi vilket sätter stor press på att öka kunskapen om matallergier i samhället och att samarbeten mellan organisationer och myndigheter utvecklas. Därför ser vi ett behov av ett nationellt samverkande kunskapscentrum, säger Sofia Knáz, projektledaren Bra mat för alla.
Astma- och Allergiförbundet, Karolinska Institutet och Livsmedelsföretagen är huvudaktörer för projektet Bra mat för alla som efter projekttiden siktar mot att öppna ett nationellt kunskapscentrum. Visionen är att personer med matallergi och annan överkänslighet ska ha liknande livskvalité som personer utan födoämnesöverkänslighet.
Kunskapscentrumet kommer att fungera som en central kontaktpunkt för aktörer som söker samarbeten inom klinisk forskning, livsmedelsproduktion, riskanalys och kunskapsstöd.
– Framsteg på detta område har stor påverkan på de enskilda personernas vardagsliv. Så gott som dagligen hör jag talas om misstag som sker och som får konsekvenser i form av sjukdomssymtom, ibland allvarliga, säger förbundsordförande Maritha Sedvallson.
För kommentarer kring projektet Bra mat för alla och konferensen Matallergi vad god kontakta Sofia Knáz, projektledare för Bra mat för alla och Leg. Dietist, tel. 0738 32 99 14 eller mail: sofia.knaz@astmaoallergiforbundet.se
För uttalanden från Astma- och Allergiförbundet var god kontakta förbundsordförande Maritha Sedvallson, telefon 070 66 154 75.
För pressfrågor var god kontakta pressekreterare Anna Järphammar,
telefon 0730 88 66 22

Källa:

Astma- och Allergiförbundet  är en medlemsorganisation som jobbar för friskare liv för alla med astma, allergi, eksem eller annan överkänslighet.
Föregående

Överviktskirurgi kopplat till säkrare förlossning för mamman

Tarmfloran kan producera ämnen som bidrar till diabetes

Nästa